Projekt "Inkluzivna farma - Temelj samostalnog života "

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije 7. travnja 2020. godine potpisala je ugovor za projekt Inkluzivna farma – Temelj samostalnog života koji se provodi u partnerstvu s Društvom za socijalnu ekologiju Zeleno zlato te Gradom Petrinjom.

 

 

Projekt Inkluzivna farma – Temelj samostalnog života prijavljen je na poziv „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru“, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020, Europski socijalni fond.

PROVODITELJ: Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije

VODITELJICA PROGRAMA: Ivana Šalić 

UGOVORNO TIJELO: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (PT 1); Hrvatski zavod za zapošljavanje (PT 2)

VRIJEME PROVEDBE: 7. 4. 2020. – 7. 4. 2022.

VRIJEDNOST PROGRAMA: 1.490.540,00 kuna

CILJ PROJEKTA: Poboljšati socio-ekonomske i životne uvjete osoba s invaliditetom te djece i mladih s teškoćama u razvoju kroz razvoj i unaprjeđenje nove socijalne usluge Inkluzivne farme i pripadajućih sadržaja na području Grada Petrinje.

 

ZNAČAJ/REZULTATI PROJEKTA:

• razvoj novih socijalnih usluga u zajednici

• opremanje Inkluzivne farme

• deinstitucionalizacija - korisnici programa poludnevnog boravka kroz radionice uzgoja povrća, bobičastog voća i aromatičnog bilja te domaćinstva poboljšat će kvalitetu života i socijalnu uključenost

 

Partneri „Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno zlato“ također su 7. travnja 2020. g. potpisali ugovor kojim započinje projekt Inkluzivna farma – Platforma zelenog poduzetništva u vrijednosti od 1.420.392,00 kuna, prijavljen na isti natječaj.

Ova dva projekta, čiji je zajednički predznak Inkluzivna farma, provodit će se u malom, čarobnom selu pokraj Petrinje, Hrastovici. Zajedno čine sinergiju, povezuju prirodu i društvo, ruše barijere između zajednice i marginaliziranih članova našeg društva, čine ih vrijednim, a dugoročno, osvjetljuju im budućnost.